KLIK JOM FOLO DI SINI

Selasa, Mei 29, 2012

PRU13: Umno terus meracau-racau, empat lagi tokoh sertai PKR Pakatan Rakyat


Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengumumkan empat muka baru yang menyertai parti itu bakal menerajui bersama-sama kepimpinan sedia ada. Mereka adalah Profesor Dr Abdul Aziz Bari, Pakar Perlembagaan dan bekas tokoh akademik Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) dan bekas Pengurus Kanan Am Jabatan Perniagaan Antarabangsa di Nam Fatt Corporation Berhad, Koh King Kee.

Manakala dua lagi adalah bekas Pegawai Tertinggi Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM), Brigadier Jeneral (B) Datuk Abdul Hadi Abdul Khattab dan bekas Pengarang Laman Portal Online The Malaysian Insider, Praba Ganesan.

Menurut Azizah, kesemua tokoh terbabit merupakan kebanggaan parti kerana penyertaan mereka dalam PKR memberikan gambaran bahawa perjuangan Pakatan Rakyat (PR) bukan angan-angan kosong tetapi komited dalam memperjuangkan keadilan demi rakyat. Beliau yang mengalu-alukan penyertaan empat tokoh itu bagaimanapun turut membuka pintu kepada mana-mana tokoh lain jika mahu menyertai parti itu.

"Abdul Hadi merupakan individu yang memfailkan saman terhadap kerajaan Malaysia dan Panglima Angkatan Tentera atas pemecatan yang tidak sah beliau berhubung kehilangan dua enjin jet pejuang FSE dari kem TUDM di Sungai Besi. PKR dengan tanpa syak telah melantik beliau sebagai Pengerusi Majlis Perundingan Keselamatan PKR," katanya pada kenyataan, 24 Mei lalu.

Sementara itu, Ganesan pula dilantik Pengurus Strategi Media Sosial PKR. "Manakala bekas Pengarang laman portal online The Malaysian Insider, Praba Ganesan yang sangat berpengalaman dalam media baru dilantik sebagai Pengurus Strategi Media Sosial PKR yang akan merancang dan melaksanakan strategi berkaitan media sosial parti bagi menghadapi PRU-13 yang bakal menjelang.

"Penyertaan Dr Abdul Aziz Bari pula sangat membanggakan PKR kerana kepakaran dan karismatik beliau menguntungkan perjuangan PKR dan Pakatan Rakyat dalam usaha 'Merdeka Rakyat' dari rejim Umno dan BN," kata Wan Azizah lagi.

Tiada ulasan: