KLIK JOM FOLO DI SINI

Selasa, Mei 03, 2011

Demi mencapai cita-cita terdesak politik, Umno-BN hentam undang-undang macam mak pak dia punya!PAS kesal dengan mainan media perdana yang dikuasai Umno-BN yang tidak beretika menyiarkan gambar lucah di dalam akhbar mereka dan menayangkan klip video melalui tv bagi menanam persepsi buruk terhadap Ketua Pembangkang, Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Menurut Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad, ia satu tindakan yang tidak bermoral dan melanggar etika kewartawanan dan tatasusila agama demi mencapai cita-cita politik mereka. 

"Pada mereka soal moral dan etika tidak diperhitungkan lagi.  Apakah negara kita sudah hilang nilai-nilai ketimuran sehingga sanggup mengaibkan individu yang belum lagi dibuktikan bersalah. Sudah dua kali media perdana menyiarkan gambar lucah berhubung dengan video seks yang dituduh pelakunya Dato' Seri Anwar Ibrahim," ujar beliau.

Ustaz Idris berkata, PAS ingin mengingatkan kerja gila ini ialah kerja yang menempah dosa dan akan mendapat pembalasan daripada Allah. Sejak mutakhir ini, tegasnya, media perdana tidak lagi segan silu untuk menyiarkan berita yang tidak layak disiarkan lebih-lebih lagi orang yang dituduh belum lagi diputuskan bersalah oleh mahkamah. 

"Begitu juga  berita yang disiarkan oleh Utusan Malaysia dan Berita Harian bertajuk "Lelaki Y ialah Anwar". Ini merujuk kepada kes yang sedang dibicarakan mengenai kes liwat Anwar. Lelaki Y yang dilaporkan ialah hujah pendakwa, yang belum lagi ditentukan kesahihannya. 

"Kenapa hujah balas pembela tidak disiarkan sama di tajuk muka depan? Ini sudah tentu ada agenda jahat yang tersirat," tegas Ustaz Idris.

PAS kata, hairan ke mana pergi peranan Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang hanya pandai memantau penerbitan Pakatan Rakyat sahaja. Apakah semua laporan yang disiarkan mengenai pemimpin Pakatan Rakyat walaupun fitnah dan menyalahi Akta Penerbitan dan Mesin Cetak tidak boleh diambil tindakan, soal beliau.

"Apakah akta ini hanya untuk menjaga parti Umno-BN sahaja?" bidas Ustaz Idris lagi.

1 ulasan:

udang galah berkata...

Tak baik kata bapa dia....patutnyer.".macam dia dan bini dia yang punyerrr"... ha ha hek hek hek..