KLIK JOM FOLO DI SINI

Selasa, April 08, 2008

Mengapa Kata Ada SEBOTAJ Dari Penyokong BN?

By DATUK A KADIR JASIN

KEKALAHAN? Betulkah Perdana Menteri berkata begitu? Kalau tidak silap saya, beberapa hari lalu media massa melaporkan beliau sebagai berkata Umno dan Barisan Nasional menang besar – lapan kerusi lagi dapat dua pertiga di Dewan Rakyat.

Malaysiakini memetik Abdullah sebagai berkata sabotaj oleh ahli sendiri adalah punca Umno “menderita kekalahan teruk.”

Bernama seterusnya melaporkan yang tindakan disiplin akan diambil ke atas ahli parti yang mensabotaj calon BN di 14 kawasan Parlimen yang gagal dipertahankan dan sekali gus menafikan BN kemenangan lebih dua-pertiga di Dewan Rakyat.

Bacaan lanjut sila klik DI SINI

3 ulasan:

Letting the time pass me by berkata...

UMNO belum KO... cuma merosot dengan teruk... Tapi kalau nak bandingkan dengan parti lain, 78 kerusi Parlimen tu masih banyak... lebih dua kali ganda banyaknya dari PKR (31), DAP (28) dan PAS (23)...

Rakyat Malaysia mungkin ingin melihat check and balance yang sebenar didalam Malaysia... dengan beberapa negeri diperintah oleh PR, maka rakyat boleh membuat analisa dan mungkin untuk PRU-13, boleh memilih untuk kekal BN atau berubah ke PR...

Mungkin PR tak perlu terburu-buru nak cuba melobi ahli Parlimen...

Tapi kat Selangor dengar kata nak buat projek ternak khinzir...

Musykil tu.....

Livros e Revistas berkata...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Livros e Revistas, I hope you enjoy. The address is http://livros-e-revistas.blogspot.com. A hug.

fadly ramly berkata...

Dalam banyak pihak membahas kewajaran pelaksanaan Projek Mega Babi di Sepang, ramai yang terlupa memandang kehadapan untuk berfikir sejenak agenda tersembunyi DAP harbi.

Pernahkah anda terfikir kenapa kerajaan Selangor yang didominasi oleh DAP harbi memilih Sepang sebagai tapak untuk Projek Mega Babi di Selangor?

Untuk pengetahuan semua, berdasarkan bancian bancian penduduk di Sepang bagi tahun 2008:

* Melayu :58.71%
* Cina :23.26%
* India :17.86%
* Lain-lain :0.18%


Berdasar fakta di atas, ternyata Melayu adalah kaum majoriti di Sepang dan adalah tidak wajar project mega babi dijalankan di situ. Ini kerana orang Melayu memang memandang jijik babi serta ianya haram di sisi Islam. Hakikatnya, DAP mempunya agenda tersembunyi apabila cuba mempercepat projek mega babi bernilai RM 100 juta di Sepang.

Tidak dapat dinafikan lagi bahawa Sepang adalah antara Daerah yang paling berkembang pesat di Selangor. Sepang adalah merupakan antara satu-satunya dahulunya daerah dalam Selangor yang mempunyai prasarana yang bertaraf antarabangsa iaitu:

* Kuala Lumpur International Airport (KLIA)
* Sepang FI International Circuit
* Cyberjaya - MSC yang pertama dan terbesar di Malaysia
* Sepang GoldCoast - Projek bertaraf antarabangsa terbaru di SepangJika di lihat prasarana-prasarana bertaraf antarabangsa yang telah terdapat di Sepang, tidak hairanlah dalam tempoh 10-20 tahun akan datang, Sepang mungkin akan menjadi bandar yang maju serta terkenal di serata dunia. Ini menyebabkan harga hartanah di kawasan Sepang akan meningkat berlipat kali ganda.

Kedudukan strategik Sepang bersebelah pusat pentadbiran kerajaan Malaysia menjadikan salah satu tempat yang menjadi impian ramai pelabur dan pembeli hartanah di kawasan Sepang walaupun kemudahan instrastruktur di Sepang adalah kurang berbanding bandar-bandar lain di Selangor.

Dilaporkan bahawa terdapat lebih 250 berstatus MSC dan 67 buah syarikat bertaraf “multinational” beroperasi di Cyberjaya.

* Nokia (M) Sdn Bhd
* SITA
* SAP Learning Technologies (M) Sdn Bhd
* Siemens Multimedia Sdn Bhd
* Motorola Multimedia Sdn Bhd
* Alcatel Networks MSC Malaysia Sdn Bhd
* Lotus Development Services (M) Sdn Bhd
* Lucent Technologies (M) Sdn Bhd
* Oracle MSC Malaysia Sdn Bhd
* Ericsson Expertise Centre Malaysia Sdn Bhd
* Ericsson Academy Sdn Bhd
* Ericsson Business Consulting Sdn Bhd
* EHPT Sdn Bhd
* Asia Pacific Information Service (DHL)
* Baan Education Asia Pacific
* Shell Information Technology International Sdn Bhd
* British American Tobacco GSD (Kuala Lumpur) Sdn Bhd
* Reach Internet Services(MSC Malaysia) Sdn Bhd
* Rockwell Automation (M) Sdn.Bhd.
* Unisys MSC Malaysia Sdn Bhd
* Alcatel MSC Malaysia Sdn Bhd
* IBM (M) Sdn Bhd
* Computer Associates (M) Sdn Bhd
* Lotus Engineering Malaysia Sdn Bhd
* Biodata Information Technology Malaysia Sdn Bhd
* Scope International (M) Sdn Bhd
* Huawei Technologies Sdn Bhd
* Fortum Sendi Prima Sdn Bhd
* IT-365 Malaysia Sdn Bhd
* Satyam Computer Services Ltd
* SmartTrust Sdn Bhd
* AVEVA Asia Pacific Sdn Bhd
* Schlumberger Technologies (M) Sdn Bhd
* Shell Global Solutions (Malaysia) Sdn Bhd
* HSBC Electronic Data Processing (Malaysia) Sdn Bhd
* WIPRO Limited
* BMW Asia Technology Centre Sdn Bhd
* Prudential Services Asia Sdn Bhd
* Silicon Graphics Sdn Bhd
* Panasonic R&D Centre Sdn Bhd
* ZTE (Malaysia ) Corporation Sdn Bhd
* ExxonMobil Business Support Centre Malaysia Sdn Bhd
* Amway2u.com Sdn Bhd
* e2 Power Sdn. Bhd
* Getronics Technology Sdn Bhd
* Motorola Technology Sdn Bhd (SCO Division)
* Fujitsu (Malaysia) Sdn Bhd
* Bloomberg (M) Sdn Bhd
* Intel Malaysia Design Center (MSC Malaysia) Sdn Bhd
* Reuters (M) Sdn Bhd
* Fujitsu Telecommunication Asia Sdn Bhd
* Pernec Multimedia R&D Center Sdn Bhd
* BT Multimedia Sdn Bhd
* Sun Microsystems (M) Sdn Bhd
* NTT (MSC Malaysia) Sdn Bhd
* EDS MSC Malaysia Sdn Bhd
* Compaq Multimedia Sdn Bhd
* Microsoft Knowledge Capital Center Sdn Bhd
* Comptel Communications Sdn. Bhd.
* Tecnomen (M) Sdn. Bhd.
* Castlewood Systems (M) Sdn Bhd
* Marconi 3G Sdn Bhd
* CISCO MSC Malaysia Division
* Canal+ Technologies Sdn Bhd
* NEC Systems Integration Malaysia Sdn Bhd
* TATA CONSULTANCY SERVICES MALAYSIA SDN BHD
* Petronas eLearning Solutions Sdn Bhd
* Aljjazeera International (Malaysia) Sdn BhdTetapi apa yang menyedihkan ialah lebih 90% daripada pekerja syarikat bertaraf “multinational” ini adalah bukan Melayu. Apabila dipersoalkan kenapa pekerja Melayu tidak sampai 10%, alasan yang biasa diberikan oleh pihak pengurusan bukan Melayu dalam syarikat “multinational” ini ialah kekurangan calon Melayu yang berkelayakan. Hakikat yang sebenarya 50% pekerja bukan Melayu yang bekerja dalam syarikat “multinational” ini tidak berkelayakan tetapi tetap diambil untuk bekerja,

Pemimpin DAP kafir harbi dan penyokong pro DAP ini melihat bahawa kawasan Sepang bakal menjadi sebuah bandaraya terkemuka dengan pelbagai prasarana yang bertaraf antarabangsa. Tetapi, sayang kerana kebanyakan kawasan Sepang dipenuhi oleh kampung-kampung Melayu. Lebih menyakitkan hati mereka, tanah-tanah di Sepang ini pula banyak berstatus “Malay Reserved Land”. Ini bermakna amat sukar bagi mereka menguasai Sepang di masa depan.

Salah satu tujuan utama mereka merancang project mega babi bernilai RM 100 juta di Sepang ialah untuk menghalau keluar orang Melayu dari situ. Walau secanggih bagaimana teknologi yang digunakan untuk ladang babi itu, perkara yang paling asas ialah umat Islam sememangnya jijik dengan lembu pendek berkaki empat itu.

Selepas kejayaan projek mega babi ini, sudah pasti akan wujud industri sampingan berasaskan babi ini di kawasan tersebut. Industri ini termasuklah :

1. Industri Gelatin babi
2. Industri Minyak berasaskan babi
3. Industri Pakaian berasaskan kulit babi
4. Industri Baja kompo berasaskan tahi babi
5. Industri makanan haiwan ternakan berasaskan sisa lebihan babi seperti perut
6. Industri berus berasaskan bulu-bulu babi

Tidak dapat dinafikan bahawa terdapat banyak applikasi yang boleh dihasilkan daripada babi-babi ini. Apabila RM 100 juta telah dilaburkan di Sepang, maka kita akan melihat banyak industri sampingan berasaskan babi akan tumbuh di sekitar kawasan ini.

Apabila keadaan ini berlaku, maka umat Islam Melayu yang tinggal di kawasan tersebut akan merasa tidak selesa kerana jijik serta status haram babi. Mereka akan mula berpindah keluar daripada kawasan Sepang dan ini akan menyebabkan banyak kawasan terbiar dan hendak dijual oleh orang Melayu dengan harga yang rendah. Kesempatan ini akan diambil oleh puak pro-DAP yang ‘racist’ untuk meningkatkan pegangan hartanah mereka di Sepang.

Disebabkan kewujudan prasarana dan intrastruktur yang bertaraf antarabangsa di Sepang, maka nilai hartanah akan meningkat secara mendadak. Ini menyebabkan orang-orang Melayu yang pernah memiliki hartanah di kawasan tersebut tidak dapat menikmati kelebihan ini dan akan mengalami kerugian yang amat besar.

Hanya golongan yang suka memakan babi sahaja yang akan membeli hartanah di Sepang kerana mereka tidak merasa jijik mempunyai penempatan di ladang babi. Lebih-lebih lagi dengan teknologi canggih dan terkini maka kuranglah masalah alam sekitar.

Sungguh hebat percaturan politik DAP kafir harbi ini. Pada masa yang sama, DAP kafir harbi ini menggunakan MB boneka mereka untuk menyalahkan kerajaan Selangor belumnya. Hakikat yang sebenarnya ialah projek ladang babi pada masa itu hanyalah pada peringkat kajian dan bukan berskala besar.

Apa yang pasti hasil daripada projek mega ladang babi di Sepang ialah satu kaum akan mendapat keuntungan yang besar, manakala orang Melayu Islam pula akan mendapat kerugian yang paling besar.

Inikah keadilan yang dijanjikan oleh Pakatan Rakyat kepada mereka yang telah mengundi mereka… ops.. terlupa adakah ini hukuman kepada rakyat Sepang kerana tidak memilih calon PKR dan PAS dalam PRU-12?