KLIK JOM FOLO DI SINI

Jumaat, Januari 07, 2011

Gempar: Blog Ibnuhashim sedia E-Buku "Menteri Malaysia Rogol Amah Indonesia?"

Mohd Hashim ketika siap sedia masuk ke Dewan Penamaan Calon Dun Telok Bahang dalam pilihan raya umum 86 di Balik Pulau, Pulau Pinang


Penulis blog Ibnu Hashim atau Dr. Mohd Hashim yang ligat mengendalikan blog ibnuhashim.com kini menerbitkan bahan-bahan diskusi dalam bentuk E-Buku tentang isu kontroversi tuduhan WikiLeaks kononya terdapat Menteri dalam Kabinet 1Malaysia yang masih bertugas dibabitkan dengan kes rogol bersama amahnya.

Isu rogol yang makin panas membara itu kini dapat diselami melalui E-Buku yang diterbitkan beliau. Ia terbahagi kepada dua episod. Episod I memaparkan ulasan seperti berikut:  

> WikiLeaks Dedah Menteri M'sia Rogol Amah Indo
> Penjelasan Menteri Rogol Amah -Alex Ong, Migrant Care
> Kisah Robengah Dirogol Pak Menteri Kabinet Najib
> Menteri Rogol Amah, Dato Seri Rais Yatim?
> Wanita Ini Dirogol Rais, B/MB Perlis Pula Berzina?...
> Tolonglah! Mangsa Rogol Menteri Mula Ketakutan.
> Kes rogol: Rais Yatim Nafi Laporan
> Menteri Rogol Amah, Tahniah SAMM Lapor Polis.
> Kes rogol: Rais Yatim Nafi Laporan
> Menteri Rogol Amah, Selesaikan Segera.

Sementara Episod II masih dalam kemaskini tetapi memaparkan tiga artikel berkaitan:

> Menteri Rogol TKI: Berita Dari Indonesia
> Kediaman Rocky's Dipecah Kerana Blog Juga?
> Menteri Rogol Amah, PM Pertikai...

Untuk keterangan lanjut, anda boleh melayari blog Dr. Mohd Hashim bagi mengikuti perkembangan isu ini. Beliau adalah pengasas Gedung Gua dan kemudiannya GG Edar - pelopor kaset ceramah politik era 80an ketika PAS bangkit dengan idea Kepimpinan Ulama. 

Melalui kaset-kaset inilah pengaruh PAS tersebar pantas, panas dan tuntas menerjah lubuk hati rakyat dan umat Islam. Idea tersebut dipinjamnya dari Revolusi Iran, yang turut mengedar kaset-kaset Ayathollah Khomeini yang dibuang ke Perancis. Namun, ceramah dan amanah Khomeini di Perancis disebar melalui kaset.

Hashim juga pernah bertanding dua kali dalam pilihan raya umum atas tiket PAS.  Kedua-duanya di Dun Telok Bahang (1986) dan Dun Bayan Lepas (1990) dalam Parlimen Balik Pulau. Menulis pelbagai buku. Berceramah dan memberi motivasi ekonomi serta antara pengasas Kohilal. 

Tiada ulasan: