KLIK JOM FOLO DI SINI

Rabu, Jun 03, 2009

Malaysiakini dakwa Mohd Sabu mampu buat 'kejutan' rebut kerusi Timbalan Presiden PAS

KUALA LUMPUR: Para penyokong pemimpin popular PAS, Mohamad Sabu percaya Naib Presiden itu mampu membuat "kejutan" dengan memenangi perebutan sengit jawatan timbalan presiden dalam muktamar parti itu Jumaat ini, lapor Jimadie Shah Othman untuk Malaysiakini.

Kepercayaan mereka itu berdasarkan kepada tinjauan yang dbuat di seluruh negara yang menurut mereka, menunjukkan 43 peratus perwakilan menyokong Mohamad untuk jawatan tersebut.

Tinjauan itu juga, menurut mereka, menunjukkan dua lagi calon jawatan tersebut, termasuk penyandangnya, Nasharudin Mat Isa, mendapat 38 peratus sokongan manakala seorang naib presiden, Datuk Husam Musa mendapat 19 peratus.

"Sokongan kepada Mohamad telah melonjak - daripada 22 peratus sebelum ini - kepada 43 peratus sehingga hari ini," kata seorang penyokong kuatnya yang enggan namanya disebut. Menurutnya, Mohamad mendapat sokongan padu dari tiga negeri yang mempunyai perwakilan teramai - Johor, Perak dan Kedah.

Perwakilan Kelantan pula, katanya, memberi sokongan padu kepada Husam manakala Nasharuddin mendapat sokongan kuat dari Terengganu. Manakala di Selangor pula, sokongan perwakilannya berpecah kepada tiga-tiga calon tersebut.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mungkin ahli Perak meluat dengan kempen berlebih-lebihan untuk Husam, meyebabkan mereka beralih kepda Md Sabu.